PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Artykuły » PRZYNĘTY I ZANĘTY

PRZYNĘTY I ZANĘTY

Wyszukaj artykuł korzystając z naszej wyszukiwarki

Wiosenne Smaki

02-04-2025
Wiosenne Smaki
Budząca się wiosna to najpiękniejsze zjawisko naturalne jakie można sobie wyobrazić. To przecież budzące się do życia rośliny jak i zwierzęta. To czas wielkiego rozkwitu i unoszącego się zapachu wiosny i to nie tylko na łonie Natury. Bo  to czas, kiedy z zimowego letargu podobnie jak niedźwiedzie, budzą się karpiarze. Przeszukują swoje torby w poszukiwaniu smakowitych kąsków, które skuszą niejednego wąsacza. Tak zaczynają się wiosenne smaki.

Karpiowe Smakołyki

13-03-2025
Karpiowe Smakołyki
Ilość dostępnych przynęt i zanęt we wszystkich dziedzinach wędkarstwa może przyprawić o spory zawrót głowy. Dla nas – „polujących” na ryby karpiowate, spożywką, którą będziemy zasypywać nasze miejscówki ma szczególne znaczenie. Wiemy doskonale, że nasze miśki potrafią zjeść bardzo dużo, a my dbając o kondycję łowionych przez nas ryb, chcemy aby ich forma po powrocie do wody była jak najlepsza.

Tropical Squide – Początek

28-02-2025
Tropical Squide – Początek
Wszystko ma swój początek w myślach. Najpierw pojawia się jakiś pomysł w głowie, jakaś myśl, którą chcemy rozwinąć. Wymyślamy większe czy mniejsze szczegóły a następnie wprowadzamy to do fizycznego świata. Podobnie było z Tropical Squidem. Po rozmowie z Kubą, który zaproponował nowy smak a mianowicie połączenie Squida z jakimś owocem zaczęła się burza mózgów. Pomysłów na owoce były bardzo różne bynajmniej na początku. Wiele z tych pomysłów powtarzała się z czymś co już jest na rynku a ja nie lubię powtarzać innych. Musiałem wymyślić coś swojego, czego niema. Wtedy zajrzałem do próbek nowych smaków, których corocznie mam naprawdę mnóstwo ale nie wszystko mi pasuje i nie wszystko da się wykorzystać. W rękę wpadły mi owoce tropikalne, które kiedyś stosowali moi koledzy z całkiem niezłym skutkiem. Pomyślałem to jest to, od tego zaczniemy testy.

Czas na Śmierdziela

20-10-2023
Czas na Śmierdziela
Wreszcie doczekałem się pierwszych przymrozków, spadających liści i pustek nad wodami. Całe jezioro jest tylko dla mnie i moich grubych cyprinusów. Jeszcze tylko wystarczy otworzyć paczkę śmierdzących kulasów abym poczuł prawdziwy zew jesiennej natury. Ten smrodek to zapach wiszących w powietrzu brań, które powinny pojawić się zaraz po zmroku.

Wiosenne Smakołyki

30-03-2020
Wiosenne Smakołyki
Tuż przed wiosną każdy karpiarz jak i karp czuje swojego rodzaju pobudzenie. Takie pierwsze uderzenie świadomości, że to już za chwilkę za dni parę zacznie się sezon karpiowych zasiadek. Zaczynamy więc przeglądać strony internetowe i szukamy najlepszych przynęt i zanęt, które mogą przynieść nam sukces. Od razu w głowie układamy sobie plan działania nad wodą aby pasował do danego rodzaju przynęty i zanęty.

Sekrety Wild Krilla

31-01-2017
Sekrety Wild Krilla
Wild Krill to kompozycja dwóch zapachów, a konkretnie połączenie Arctic Krilla z dziką truskawką. Jak się okazało kulki 4D o tym smaku zrobiły prawdziwą masakrę nad wodami. Udało się idealnie skomponować produkt na najwyższym poziomie, który został intensywnie przetestowany przez same karpie. Karpiarze nie mieli tu specjalnie wiele do roboty bo musieli tylko zakładać Wild Krilla na włos i zarzucać wędki w odpowiednie miejsce. Ale zacznijmy od początku.

Gejzery na Szybko

15-10-2014
Gejzery na Szybko
Od początku tegorocznego sezonu używałem nowatorskich sick mixów i past peletowych o nazwie Gejzer. W tym artykule chciałbym podzielić się moimi doświadczeniami i przemyśleniami na ten temat. Po pierwsze najważniejszą cechą, która wyróżnia ten rodzaj zanęty jest jej niesamowita praca, zauważalna od razu po wrzuceniu do wody. Przydawało mi się to szczególnie podczas wczesnowiosennych zasiadek gdy woda była jeszcze bardzo zimna gejzer sitck mix z połączeniem z pastą pozwalał mi na szybkie zwabienie karpi w łowisko.
Przejdź do strony głównej Wróć do kategorii Artykuły
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu